Crochete de peste cu cartof si marar

Printeaza

Crochete de peste cu cartof si marar din: file de peşte, cartofi, ceapa, usturoi, mărar verde (tocat), oua, sare, făină, pesmet.

Crochete_de_peste_cu_cartof_si_marar

Ingrediente:

  • 300 g file de peşte
  • 3 cartofi mari
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură mărar verde (tocat)
  • sare

Pentru crustă:

  • 2 ouă
  • 4 linguri făină
  • 100 g pesmet
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Speli si cureţi cartofii, îi tai cubuleţe, îi fierbi în apă cu sare, scurgi apa şi pasezi cartofii pentru a obţine un piure.

Il laşi să se răcorească. Intre timp, căleşti ceapa tocată mărunt în 2 linguri de ulei bine încins până se înmoaie bine.

Cureţi peştele de pieliţă şi oase, îl tai cubuleţe şi îl căleşti împreună cu ceapa până se pătrunde bine şi începe să se sfărâme.

Dai tigaia deoparte, zdrobeşti peştele cu o furculiţă şi îl amesteci bine cu ceapa călită.

Amesteci piureul de cartofi cu peştele, condimentezi cu sare, după gust, un căţel de usturoi zdrobit şi o lingură de mărar tocat mărunt.

Din compoziţia obţinută modelezi între palme crochete, sub forma unor chiftele, pe care le treci prin făină, apoi prin ou bătut, iar în final, prin pesmet.

Le rumeneşti în baie de ulei bine încins si le servesti.

 

Crochete de peste cu cartof si marar

Crochete_de_peste_cu_cartof_si_marar

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.