Crochete de peşte şi ciuperci
PrinteazaCrochete de peşte şi ciuperci din: file de peste, ciuperci, ceapa, patrunjel, franzela, lapte, oua, pesmet, faina, ulei, sare, piper.
- 500 g file de peste
- 250 g ciuperci proaspete
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel
- 100 g franzela
- 200 ml apa sau lapte
- 3 oua
- pesmet
- 2-3 linguri faina
- 200 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Inmoi pâinea în apă sau lapte. Cureţi şi speli ciupercile şi ceapa, apoi le toci mărunt şi le înăbuşi puţin în 2-3 linguri ulei.
Speli fileurile de peşte, le usuci şi le dai prin maşina de tocat împreună cu franzela bine stoarsă şi legumele călite şi scurse, în pasta obţinută, încorporezi 2 ouă bătute, pătrunjelul tocat fin, piper şi sare după gust.
Omogenizezi compoziţia şi, cu mâinile umezite, formezi crochete pe care le treci pe rând prin făină, ou bătut şi pesmet.
Prăjeşti crochetele în ulei încins, întorcându-le pe toate părţile. Le scoţi pe hârtie absorbantă.
Indiferent dacă le serveşti ca aperitiv cald sau rece, însoţeşte-le cu felii de lămâie.
Crochete de peşte şi ciuperci
Pofta buna!