Crochete de peste cu mazare
PrinteazaCrochete de peste cu mazare din: file de cod, faina, ou, pesmet, ulei, mazare, unt, coaja de lamaie, menta si cartofi.
Ingrediente:
- 600 g file de cod sau de salau, fara piele
- 50 g de faina, amestecata cu putina sare
- 1 ou mare, batut usor
- 200 g de pesmet
- 2 linguri de ulei
- 400 g mazare, decongelata
- 1 cubulet de unt
- 1 lamaie taiata felii si coaja rasa de la aceasta
- 1 legatura mica de menta, tocata fin
- cartofi, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Taie fileurile de peşte în 12 fâşii de 3 cm grosime. Pune făina asezonată, oul bătut şi pesmetul în 3 boluri separate.
Trece fâşiile de peşte întâi prin făină, apoi prin ou, cât să fie bine acoperite, şi prin pesmet. Aşază-le pe o farfurie şi lasă-le la frigider 15 minute.
Incinge uleiul într-o tigaie mare şi prăjeşte crochetele de peşte câte 8 minute fiecare, întorcându-le din când în când.
Intre timp, adaugă mazărea într-o cratiţă cu apă clocotită şi fierbe-o timp de 4 minute, până se înmoaie.
Scurge-o şi răstoarn-o într-un bol, apoi amestec-o cu untul, coaja rasă de lămâie şi menta. Pasează uşor cu zdrobitorul de cartofi.
Amestecă bine şi asezonează după gust, apoi păstrează la cald. Serveşte crochetele aurii de peşte alături de o porţie generoasă de mazăre, felii de lămâie şi cartofi (opţional).
Crochete de peste cu mazare
Pofta buna!
AS vrea sa gust si eu din crochetele astea!