Crochete de peşte cu susan

Printeaza

Crochete de peşte cu susan

Ingrediente:

  • 500 g fileuri de peşte
  • două ouă
  • 4 căţei de usturoi
  • 150 g pesmet
  • 50 g seminţe de susan
  • 500 g cartofii
  • 300 g sparanghel
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • sos de ardei dulce
  • sare, piper
  • ulei
  • curry
  • boia dulce
  • boia iute

 

Preparare:

Crochete de peşte cu susan: Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se curăţă de oase. Se taie fîşii sutbţiri şi scurte, se condimentează şi se pun pe un platou. Intr-un castron se amestecă pesmetul cu seminţele de susan, cu sare şi piper.

Intr-o farfurie se bat ouăle, se trec bucăţile de peşte prin el, apoi prin amestecul de pesmet cu susan

Se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se aşază pe un şervet absorbant. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi mici şi se fierb în apă cu sare.

Se scurg, se pasează, se amestecă bine cu sare, piper, unt şi lapte dulce. Sparanghelul se curăţă, se spală, se fierbe şi se taie în bucăţi mai mici.

Crochetele de peşte se pun pe un platou, împreună cu piureul de cartofi, cu sparanghelul, cu sosul de ardei şi se servesc imediat.

La amestecul de pesmet cu susan se mai poate adăuga curry, boia dulce sau iute.

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. N-arata rau aceste crochete de peste. Sa fac si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.