Crochete picante

Printeaza

Crochete picante din: faina, apa, ulei, drojdie, sare, boia iute si dulce si zahar.

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1 cub de drojdie (20 g)
  • 1 lingurita cu sare
  • boia iute si dulce
  • zahar
  • sare

 

Mod de preparare:

Cerne făina într-un vas şi fă o adâncitură în mijloc. Toarnă cu grijă drojdia di­zolvată cu ulei şi un praf de zahăr. Adaugă apa călduţă şi frământă un aluat elastic.

Când aluatul a început să se lege, adaugă un praf de sare şi boia iite, după gust. Acoperă-l cu o folie şi lasă-l să creascâ o oră.

Răstoarnă aliatul pe masaînfăinată şi frământă-l puţin. Taie bucăţi potrivite şi modelează-le până obţii forma de grisine dorită. Cu cât le tai mai subţiri, cu atât vor fi mai crocante.

Aşază sulurile lungi şi subţiri într-o tava tapetată cu hârtie de copt şi dă-le la cuptorul încins pentru 20-30 de minute ori până devin aurii. Cât sunt calde, tăvăleşte-le prin boia dulce.

Crochete picante

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.