Crochete de ricotta şi spanac

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de crochete de ricotta si spanac din: spanac, ricotta, nuci caju, parmezan, pesmet, ou, nucsoara, sare si piper.

Nucile caju sunt produse de un arbore originar din Brazilia, fiind înrudite cu fisticul.

Fructele acestui arbore sunt compuse dintr-un peduncul îngroşat foarte mult (fruc­tul fals), sub care se formează fructul propriu-zis, nuca de caju, de culoare maro. Se consumă miezul de culoare albă.

Ingrediente:Crochete de ricotta şi spanac

  • 300 g spanac
  • 250 g ricotta
  • 100 g nuci caju
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 lingură pesmet
  • 1 ou
  • nucşoară
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Opăreşte spanacul în apă clocotită cu puţină sare şi scurge-l.

Stoarce-l bine şi lasă-1 să se răcească. Toacă-1 mare cu cuţitul şi amestecă-1 cu ri­cotta.

Condimentează amestecul cu sare, piper şi nucşoară rasă, după gust.

Adaugă oul, parmezanul şi pesmetul ca să se lege şi freacă amestecul cu o lingură până la obţinerea unei com­poziţii omogene.

Toacă mărunt cu cuţitul nucile caju. Formează crochete din compoziţia cu spanac şi tăvăleşte-le prin nucile caju tocate.

Frige crochetele pe grătar câte 3 minute pe fiecare parte, în aşa fel încât să devină crocante la exterior, dar să rămână moi în interior, apoi serveşte-le imediat, aşezate pe frunze de spanac crude.

Crochete de ricotta şi spanac

Crochete de ricotta şi spanac

Pofta bună!

 


poate iti place si:

retete

Crochete din carne cu legume

Crochete din carne cu legume din: carne slaba fiarta, morcov, cartof, untdelemn, albus de ou si verdeata. Ingredinte: 200 gr. carne slaba fiarta 1 morcov fiert 2 buc. cartofi fierti o lingura untdelemn 1 albus verdeata   Mod de preparare: Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu legumele. Se amesteca cu albusul si […]

retete

Crochete cu carne

Crochete cu carne din: cartofi fierti, ou, faina, sare, ceapa, carne tocata, marar. Ingredinte: Foaie: 500 g cartofi fierti 1 ou 3 linguri faina sare Uumplutura: 1 ceapa 250 g carne tocata 2 oua marar   Mod de preparare Pentru aluat se fierb cartofii, se macina, se amesteca cu oul crud si faina. Se intinde […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.