Crochete din carne cu legume din: carne slaba fiarta, morcov, cartof, untdelemn, albus de ou si verdeata. Ingredinte: 200 gr. carne slaba fiarta 1 morcov fiert 2 buc. cartofi fierti o lingura untdelemn 1 albus verdeata Mod de preparare: Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu legumele. Se amesteca cu albusul si […]
Crochete de ricotta şi spanac
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de crochete de ricotta si spanac din: spanac, ricotta, nuci caju, parmezan, pesmet, ou, nucsoara, sare si piper.
Nucile caju sunt produse de un arbore originar din Brazilia, fiind înrudite cu fisticul.
Fructele acestui arbore sunt compuse dintr-un peduncul îngroşat foarte mult (fructul fals), sub care se formează fructul propriu-zis, nuca de caju, de culoare maro. Se consumă miezul de culoare albă.
- 300 g spanac
- 250 g ricotta
- 100 g nuci caju
- 2 linguri parmezan ras
- 1 lingură pesmet
- 1 ou
- nucşoară
- sare şi piper
Mod de preparare:
Opăreşte spanacul în apă clocotită cu puţină sare şi scurge-l.
Stoarce-l bine şi lasă-1 să se răcească. Toacă-1 mare cu cuţitul şi amestecă-1 cu ricotta.
Condimentează amestecul cu sare, piper şi nucşoară rasă, după gust.
Adaugă oul, parmezanul şi pesmetul ca să se lege şi freacă amestecul cu o lingură până la obţinerea unei compoziţii omogene.
Toacă mărunt cu cuţitul nucile caju. Formează crochete din compoziţia cu spanac şi tăvăleşte-le prin nucile caju tocate.
Frige crochetele pe grătar câte 3 minute pe fiecare parte, în aşa fel încât să devină crocante la exterior, dar să rămână moi în interior, apoi serveşte-le imediat, aşezate pe frunze de spanac crude.
Crochete de ricotta şi spanac
Pofta bună!
poate iti place si:
Crochete cu carne
Crochete cu carne din: cartofi fierti, ou, faina, sare, ceapa, carne tocata, marar. Ingredinte: Foaie: 500 g cartofi fierti 1 ou 3 linguri faina sare Uumplutura: 1 ceapa 250 g carne tocata 2 oua marar Mod de preparare Pentru aluat se fierb cartofii, se macina, se amesteca cu oul crud si faina. Se intinde […]
Pofta buna!