Crochete sarbesti
PrinteazaCrochete sarbesti din: cartofi, carne de vita, oua, ceapa, verdeata, faina, pesmet, ulei, sare, piper.
- 4 cartofi mai mari
- 500 g carne de vită tocată
- 2 ouă
- 1 ceapă mare
- 4 linguri verdeaţă (pătrunjel, mărar)
- făină
- pesmet
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cuburi. Apoi îi pui la fiert, iar când sunt gata îi pasezi ca pentru piure.
Pui ulei într-o tigaie la încins şi adaugi ceapa să se călească. Pui şi carnea tocată şi amesteci bine. Când şi-a schimbat culoarea, o iei de pe foc.
Când cartofii şi carnea s-au răcit, îi pui într-un bol încăpător şi îi amesteci bine, împreună cu verdeţurile. Potriveşti compoziţia la gust cu sare şi piper.
Din compoziţia de carne formezi bile ca pentru chiftele şi le presezi între palme. Apoi le treci prin făină, ou bătut şi pesmet şi le prăjeşti în ulei încins.
Pofta buna!