Tartine cu brânză de capră și rucola din: paine, ulei de masline, branza de capra, frunze de rucola, zeama de lamaie, sare, piper, seminte de pin prajite. Brânza de capră adaugă o notă cremoasă și ușor sărată, în timp ce rucola aduce prospețime și un pic de iuțeală. Ingrediente: Feliile de pâine (preferabil pâine integrală […]
Crochete sarbesti
PrinteazaCrochete sarbesti din: cartofi, carne de vita, oua, ceapa, verdeata, faina, pesmet, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 cartofi mai mari
- 500 g carne de vită tocată
- 2 ouă
- 1 ceapă mare
- 4 linguri verdeaţă (pătrunjel, mărar)
- făină
- pesmet
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Crochete sarbesti: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cuburi. Apoi îi pui la fiert, iar când sunt gata îi pasezi ca pentru piure.
Pui ulei într-o tigaie la încins şi adaugi ceapa să se călească. Pui şi carnea tocată şi amesteci bine. Când şi-a schimbat culoarea, o iei de pe foc.
Când cartofii şi carnea s-au răcit, îi pui într-un bol încăpător şi îi amesteci bine, împreună cu verdeţurile. Potriveşti compoziţia la gust cu sare şi piper.
Din compoziţia de carne formezi bile ca pentru chiftele şi le presezi între palme. Apoi le treci prin făină, ou bătut şi pesmet şi le prăjeşti în ulei încins.
Pofta buna!
Ciuperci cu carne de crab din: ciuperci, biscuiti wasa, carne de crab, ou, suc de lamaie, marar, fulgi de ceapa deshidratata, parmezan. Ingrediente: 300gr ciuperci 2 biscuiti wasa 1 cutie carne de crab 1 ou 2 linguri suc de lamaie 1 lingura marar uscat 1 lingura fulgi de ceapa deshidratata 60gr parmezan Mod de […]