Crochete de somon
PrinteazaCrochete de somon din: somon, paine, albusuri, ulei de masline, lapte, patrunjel, amidon, pesmet si ulei.
Ingrediente:
- 200 g somon proaspat
- 4 felii de paine
- 3 albusuri de ou
- 50 ml ulei de masline
- 200 ml lapte
- 1/2 legatura patrunjel proaspat
- 1 lingurita amidon alimentar
- 100 g pesmet
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Somonul se taie in bucati si se amesteca intr-un castron cu feliile de paine, amidonul si laptele, lasandu-se la macerat 30 de minute.
Se adauga apoi albusurile de ou batute spuma, uleiul de masline si patrunjelul tocat marunt si se amesteca bine in continuare.
Se formeaza crochetele, se tavalesc in pesmet si apoi se pun la prajit in ulei incins pana se rumenesc.
Dupa ce au fost scoase din ulei, crochetele se pun la scurs si se pot servi imediat, cu lamaie si garnitura de cartofi natur sau sos.
Crochete de somon
Pofta buna!