Crochete cu sparanghel
PrinteazaCrochete cu sparanghel din: sparanghel, sare, jambon, branza, patrunjel, oua, pesmet, ulei.
Ingrediente:
- 8 tije de sparanghel verde
- sare
- 8 felii de jambon
- 8 felii subţiri de brânză tânără Manchego
- 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
- 2 ouă
- pesmet
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Sparanghelul se curăţă, se spală şi se cojeşte. Apoi se înăbuşe în puţină apă cu sare circa 10 minute, astfel încât să rămână al dente.
Se scoate şi se pune la scurs.
Peste feliile de şuncă se aşează feliile de brânză, apoi câte un fir de sparanghel scurs de apă şi se presară pătrunjel.
Se formează rulouri strânse bine şi se taie în bucăţi potrivite pentru o îmbucătură.
Rulourile se dauîntâi prin ouăle bătute în prealabil, apoi prin pesmet. Se încinge uleiul şi se prăjesc rulourile pe rând, până când devin aurii, iar brânza se topeşte.
Se scot din ulei, se pun la scurs pe prosoape de hârtie şi se servesc calde, înfipte în scobitori.
Crochete cu sparanghel
Pofta buna!