Crochete cu telemea si cascaval
PrinteazaCrochete cu telemea si cascaval din: cartofi, telemea, cascaval, unt, patrunjel, piper, sare, nucsoara, ulei, ou, pesmet.
- 3 cartofi potriviţi
- 150 g telemea
- 50 g caşcaval
- 1 lingură unt
- 1 legătură pătrunjel
- piper
- sare
- 1 praf nucşoară
- ulei
- 1 ou
- pesmet
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Ii cureţi, îi zdrobeşti cu furculiţa, îi pui într-un bol, adaugi brânza şi caşcavalul rase, untul, verdeaţa tăiată şi condimentezi după gust.
Amesteci bine compoziţia, faci biluţe şi baţi oul. Treci crochetele prin ou, apoi prin pesmet, după care le prăjeşti în uleiul încins până devin aurii.
Scoţi crochetele şi le laşi pe un şervet să se absoarbă surplusul de ulei.
Pofta buna!