Crochete vegetale
PrinteazaCrochete vegetale din: cartof, morcov, dovlecel, ceapa, ghimbir, patrunjel, faina de naut, ou, apa, ulei, turmeric, seminte de coriandru macinate, paprika, chili, pudra de usturoi, curry, sare.
- 1 cartof crud (curatat de coaja si ras)
- 1 morcov (curatat de coaja si ras)
- 1/2 dovlecel (curatat de coaja si ras)
- 1 ceapa (curatata si tocata fin)
- 1 lingurita ghimbir ras
- 2 linguri patrunjel sau coriandru verde, tocat
- 3 linguri faina de naut
- 1 ou
- apa
- ulei pentru prajit
pentru condimentare:
- 1/4 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita seminte de coriandru macinate
- 1/2 lingurita paprika
- 1/2 lingurita chili (optional)
- 1 lingurita pudra de usturoi (sau 2 catei de usturoi zdrobiti)
- 1/2 lingurita curry
- sare
Mod de preparare:
Amesteci oul cu faina de naut si adaugi apa pana ajungi la consistenta unui aluat de clatite. Adaugi condimentele, legumele mentionate si amesteci bine. Lasi compozitia sa stea 10 minute la rece.
Modelezi cu mâna croche- te sau chifteluţe din com-poziţia de legume şi le prăjeşti în ulei bine încins, până se rumenesc frumos, pe toate părţile. Le serveşti imediat, ca atare sau cu un sos alături.
Crochete vegetale
Pofta buna!