Crochete vegetale

Printeaza

Crochete vegetale din: cartof, morcov, dovlecel, ceapa, ghimbir, patrunjel, faina de naut, ou, apa, ulei, turmeric, seminte de coriandru macinate, paprika, chili, pudra de usturoi, curry, sare.

Ingrediente:Crochete_vegetale

  • 1 cartof crud (curatat de coaja si ras)
  • 1 morcov (curatat de coaja si ras)
  • 1/2 dovlecel (curatat de coaja si ras)
  • 1 ceapa (curatata si tocata fin)
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 2 linguri patrunjel sau coriandru verde, tocat
  • 3 linguri faina de naut
  • 1 ou
  • apa
  • ulei pentru prajit

pentru condimentare:

  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita seminte de coriandru macinate
  • 1/2 lingurita paprika
  • 1/2 lingurita chili (optional)
  • 1 lingurita pudra de usturoi (sau 2 catei de usturoi zdrobiti)
  • 1/2 lingurita curry
  • sare

 

Mod de preparare:

Amesteci oul cu faina de naut si adaugi apa pana ajungi la consistenta unui aluat de clatite. Adaugi condimentele, legumele mentionate si amesteci bine. Lasi compozitia sa stea 10 minute la rece.

Modelezi cu mâna croche- te sau chifteluţe din com-poziţia de legume şi le prăjeşti în ulei bine încins, până se rumenesc frumos, pe toate părţile. Le serveşti imediat, ca atare sau cu un sos alături.

Crochete vegetale

Crochete_vegetale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.