Crochete
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de crochete din: sunca, oua, busuioc, patrunjel, sare, piper, cascava, faina, lapte, faina, pesmet si ulei.
- 50 g şuncă
- 2 ouă crude
- 2 ouă fierte tari
- 2 linguriţe busuioc uscat
- 2 linguri frunze pătrunjel
- sare
- piper
- 50 g caşcaval
- 7 linguri făină
- 200 ml lapte
- 1 cană făină
- 1 cană pesmet
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Ceapa, ouăle fierte, şunca şi caşcavalul se toacă mărunt. Ceapa se căleşte în 2 linguri ulei, iar când a devenit sticloasă, se adaugă şi şunca. După ce se căleşte puţin, se adaugă făina amestecată cu laptele şi se amestecă la foc mic până capătă cosistenţa unei budinci.
In această compoziţie caldă se adaugă oul fiert şi mărunţit caşcavalul mărunţit şi condimentele şi se lasă să se răcească.
Din compoziţia răcită se formează cu ajutorul a 2 linguri sau cu mâna mici crochete, care se dau prin făină, prin oul bătut şi prin pesmet.Se prăjesc crochetele în uleiul bine încins pînă se rumenesc.
Nu trebuie prăjite foarte mult Se scurg de excesul de ulei pe un prosop de bucătărie şi se servesc calde sau reci cu salată verde.
Crochete
Pofta buna!