Crocheţele cu şuncă
PrinteazaCrocheţele cu şuncă din: prosciutto, faina, unt, apa, ulei si sare.
Ingrediente:
- 200-300 g prosciutto
- pentru aluat:
- 500 g faina
- 500 g unt proaspat
- 1 pahar cu apa
- 1 lingurita cu ulei
- 1 lingura rasa cu sare
Mod de preparare:
Cerne făina pe masa de aluat. Fă în mijloc o gaură în care toarnă un pahar cu apă, 0 linguriţă cu ulei şi sare.
Amestecă întâi cu o mână, până ce sarea s-a topit, apoi ia câte puţin din făină, ca să nu se formeze cocoloaşe, şi frământă bine.
Lasă aluatul la rece circa 20 de minute, ca să mai piardă din elasticitatea căpătată în timpul frământatului.
Intinde o foaie groasă de 1 cm, de preferinţă pătrată. Pune în imijloc untul puţin presat şi întoarce marginile în formă de plic.
Acoperă şi lasă la rece, zece minute. Intinde o foaie mai lungă, împătureşte-o din nou şi lasă le rece alte zece minute.
Repetă operaţia de cel puţin trei ori.
Intinde o foaie nu foarte groasă şi taie fâşiii lungi de 10 cm şi late de 4 cm.
Pe fiecare fâşie, aşază câte o felie subţiire de prosciuto sau şuncă. Rulează uşor de la un capăt la altul.
Aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace-le la cuptor, la foc moderat, 15-20 de minute.
Crocheţele cu şuncă
Pofta buna!