Croissant cu somon
PrinteazaCroissant cu somon din: foitaj, castraveti, somon, praz, salata verde, rosii, marar, ou, sare, piper, unt, iaurt, usturoi.
- un pachet aluat de foitaj
- 4 castraveţi verzi
- 400 g somon afumat feliat
- un fir de praz
- salată verde
- 4 roşii
- o legătură de mărar
- un ou
- sare
- piper
- unt pentru tavă
- iaurt
- usturoi
Mod de preparare:
Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei ca să nu se rupă foaia. Se taie sub formă de triunghiuri, se rulează şi se aşază într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu unsă cu unt. Se ung cu ou bătut, se introduce tava fn cuptor şi se coc la foc iute timp de 20-25 de minute. Se scot din tavă şi se lasă să se răcească pe un grătar.
Castraveţii şi roşiile se spală, se scurg de apă şi se taie în felii subţiri. Salata se spală frunză cu frunză ca să nu rămână nisip pe frunze, se scurge şi se pune într-un castron.
Croissantele se taie în jumătăţi şi pe patru jumătăţi se pune câte o frunză de salată. Se aşază câte o felie de somon presărată cu mărar tocat, felii de castravete, felii de roşii, sare şi piper. Prazul se spală, se taie rondele subţiri şi se aşază peste roşii. Se acoperă cu jumătăţile rămase şi se servesc.
Se pot servi simple sau cu un sos de iaurt si usturoi.
Poftă bună!
Nu am mancat niciodata asa ceva