Croissant cu porumb şi caşcaval

Printeaza

Croissant cu porumb şi caşcaval din: drojdie, faina, lapte, oua, porumb, ciuperci, cascaval, busuioc, sare, piper si ulei.

 

Ingrediente:

  • 10 g drojdie
  • 500 g făină
  • 100 ml apă
  • 100 ml lapte dulce
  • 2 ouă
  • 200 g porumb din conservă
  • o conservă de ciuperci
  • 250 g caşcaval
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

puţină făină şi se lasă la dospit zece minute la loc cald.

Făina se cer­ne şi se pune într-un vas mai mare, se toarnă drojdia dospită, apa călduţă, un ou şi o lingură de ulei.

Se frământă totul până se obţine un aluat omogen, se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut 20 de minute.

Pentru a fi mai pufoase, se mai pot lăsa încă zece minute să crească la loc cald.

Separat se rade caşcavalul iar ciupercile se spală şi se scurg bine de apă.

Aluatul se împarte în bucăţi egale, ce se întind sub formă de cerc.

Se taie în triun­ghiuri egale, se presară caşcaval, boabe de porumb scurse de zeamă şi ciuperci, busuioc, sare şi piper după gust.

Se rulează sub formă de crois- sante, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se ung cu ou bătut.

Se intro­duc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu timp de 20-30 de minute.

Croissant cu porumb şi caşcaval

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Croissant umplut cu somon

Croissant umplut cu somon din: croissante, rosii, crema de branza, somon, capere, busuioc, lamaie. Ingrediente: 4 bucati croissant cu unt 150 g crema de brânza 6 rosii cherry, tocate 8 frunze mari de busuioc, tocat 1 lingura capere, clătite şi tocate zeama de la 1/2lămâie 160 g somon afumat   Mod de preparare: Incinge cuptorul […]

 

Croissant cu porumb

Croissant

Acest corn pufos, de forma unei semiluni, asociat în mod normal cu Franţa, este considerat a fi de origine vieneză. Conform unor legende, cornurile au fost create pentru a simboliza înfrângerea armatei otomane în bătălia de la Viena, din 1529, fiind aduse în Franţa de regina de origine austriacă Maria Antoaneta. Insă toate aceste povesti […]

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. delicios dimineata cu o ceasca de cafea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.