Croissant cu porumb

Printeaza

Croissant cu porumb din: drojdie, faina, apa, lapte, oua, porumb, cascaval, busuioc, sare, piper, ulei.

 

Ingrediente:

  • 10 g drojdie
  • 500 g făină
  • 100 ml apă
  • 100 ml lapte dulce
  • două ouă
  • 200 g boabe porumb din conservă
  • o conservă ciuperci
  • 250 g caşcaval
  • busuioc
  • sare, piper
  • ulei de floarea-soarelui

 

Preparare Croissant cu porumb:

Laptele călduţ se pune într-un castron. Se presară drojdia sfărâmată în bucăţele şi o linguriţă de sare. Se amestecă, se adaugă puţină făină şi, după ce s-a amestecat, se lasă să dospească zece minute la cald.

Făina se cerne şi se pune într-un vas mai mare. Se toarnă drojdia dizolvată, se adaugă apa călduţă, un ou şi o lingură de ulei.

Se frământă totul până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut timp de 20 de minute.

Aluatul se împarte în bucăţi egale ce se întind sub formă de cerc. Se taie în triunghiuri egale, se presară caşcaval ras, sare, piper, busuioc tocat, boabe de porumb şi ciuperci scurse de apă.

Se rulează sub formă de cornuri, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se ung cu ou bătut. Se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu timp de 20-30 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.