Croissant cu sos de cirese proaspete
PrinteazaO reteta de croissant cu sos de cirese proaspete din: marmelada de portocale, cirese, croissant, lapte, frisca, ulei de nuci si sos de ciocolata.
- jumătate de ceaşcă de marmeladă de portocale
- 2 căni de cireşe proaspete, fără sâmburi
- 4 croissante
- 3 ouă, jumătate de ceaşcă de lapte
- 2 ceşti de frişca
- o linguriţă ulei de nuci
- jumătate de ceaşcă de sos de ciocolată preparat în casă
Mod de preparare:
Puneţi gemul de portocale într-o tigaie mică, la foc mediu. Adăugaţi cireşele şi amestecaţi timp de 5 minute frecvent. Apoi luaţi de pe foc. Croissantele se taie în lung, ca şi cum aţi face un sandviş. Intr-un alt recipient se mixează ouăle, laptele si o parte din frişca, în acest amestec se introduc croissantele şi se ţin până absorb lichidul.
Apoi se stropesc cu foarte puţin ulei de nuci si se pun la cuptor, până capătă o culoare galbenă şi se usucă complet. Apoi se aranjează pe un platou mare şi, în fiecare croissant, se adaugă amestecul de cireşe.
Deasupra se tapetează cu frişca rămasă si cu sosul de ciocolată. Este un desert delicios alături de o cafea tare, fără adaos de zahăr, pretabil la orice oră din zi.
Croissant cu sos de cirese proaspete
Pofta buna!