Croissante cu fructe

Printeaza

Croissante cu fructe

Ingrediente:

  • un pachet de foitaj
  • 200 ml frişca
  • 300 g zahăr tos
  • 250 g prune
  • o jumătate de pepene galben
  • 250 g caise
  • zahăr vanilinat
  • esenţă de vanilie
  • miere
  • lichior de cafea
  • pudră de scorţişoară
  • un ou
  • unt
  • frişca
  • fistic prăjit

Preparare:

Croissante cu fructe: Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei, se taie în tri­unghiuri egale ca mărime şi li se dă formă de cornuri.

Se aşază într-o tavă unsă cu unt, la distanţă între ele, se ung cu ou bătut, se introduc în cuptor şi se coc.

Se scot de pe tavă, se lasă să se răcească şi se taie înjumătăţi. Fructele se taie în cuburi, se pun într-un castron împreună cu două pliculeţe cu zahăr vanilat, două linguri de lichior de cafea şi o linguriţă de esenţă de vanilie.

Se acoperă şi se lasă la frigider timp de 30 de minute. Zahărul tos se topeşte într-o cratiţă, se adaugă frişca lichidă şi două linguri de miere.

Se fierbe până când a început să se îngroaşe puţin, se adaugă o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară şi se amestecă.

Se lasă la răcit şi se toarnă în farfurii. Se adaugă croissantele, fructele scurse de suc şi se servesc.

Se servesc alături de frişca mixată, presărate cu fistic.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Croissantele sunt perfecte pentru o gustare rapida si gustoasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.