Croissante cu gem

Printeaza

Croissante cu gem din: drojdie, sare, oua, lapte, faina, coaja de lamaie, zahar, unt, gem, nuci, si galbenus.

Ingrediente:Croissante cu gem

  • 50 g drojdie
  • o lingurita sare
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 500 g faina
  • coaja de la o lamaie
  • 4 linguri zahar
  • 125 g unt topit
  • 1-2 pliculete zahar vanilat

pentru umplutura:

  • 200 g gem
  • 100 g nuci coapte si macinate
  • un galbenus pentru uns
  • 2-3 linguri zahar pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte laptele în care se dizolvă apoi zahărul si drojdia. Maiaua se lasă câteva minute la dospit lângă o sursă de căldura. Se cerne făina, se face un gol la mijloc si se adaugă ouăle, untul topit si uşor călduţ, maiaua, sarea, coaja de lămâie si vanilia.

Se încorporează si se obţine un aluat tare. Se presară putină făină pe deasupra, se acoperă cu un şervet de bucătărie si se lasă la temperatura camerei. In acest timp, se amestecă gemul cu nuca. Se întinde aluatul.

Se porţionează în triunghiuri, se pune umplutura si se rulează. Se asază în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut si se presară zahăr, apoi se coc la 150°C.

Croissante cu gem

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • reteta croissant cu unt
  • croissant cu gem

2 comentarii

  1. si o cana cu lapte maine dimineata, va rog! 🙂

  2. Foarte buna croissantele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.