Croissante cu gem
PrinteazaCroissante cu gem din: drojdie, sare, oua, lapte, faina, coaja de lamaie, zahar, unt, gem, nuci, si galbenus.
- 50 g drojdie
- o lingurita sare
- 2 oua
- 300 ml lapte
- 500 g faina
- coaja de la o lamaie
- 4 linguri zahar
- 125 g unt topit
- 1-2 pliculete zahar vanilat
pentru umplutura:
- 200 g gem
- 100 g nuci coapte si macinate
- un galbenus pentru uns
- 2-3 linguri zahar pentru ornat
Mod de preparare:
Se încălzeşte laptele în care se dizolvă apoi zahărul si drojdia. Maiaua se lasă câteva minute la dospit lângă o sursă de căldura. Se cerne făina, se face un gol la mijloc si se adaugă ouăle, untul topit si uşor călduţ, maiaua, sarea, coaja de lămâie si vanilia.
Se încorporează si se obţine un aluat tare. Se presară putină făină pe deasupra, se acoperă cu un şervet de bucătărie si se lasă la temperatura camerei. In acest timp, se amestecă gemul cu nuca. Se întinde aluatul.
Se porţionează în triunghiuri, se pune umplutura si se rulează. Se asază în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut si se presară zahăr, apoi se coc la 150°C.
Croissante cu gem
Pofta buna!
Incoming search terms:
- reteta croissant cu unt
- croissant cu gem
si o cana cu lapte maine dimineata, va rog! 🙂
Foarte buna croissantele astea