Croissante cu unt

Printeaza

Croissante cu unt din: drojdie, lapte, unt, sare, zahar, zahar vanilt, faina, unt si ou.

Ingrediente:

  • 20 g drojdie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri unt topit
  • o lingurita sare
  • 4 linguri zahar
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
  • 440 g faina
  • 150 g unt
  • ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Se taie drojdia mărunt sau se fărâmiţează uşor cu degetele şi se amestecă cu laptele rece.

Se obţine o pastă cremoasă şi foarte fină. Se cerne făina între timp, se face o gaură la mijloc şi se pun sarea, maiaua, untul topit, zahărul si vanilia.

Se încorporează ingredientele luând făina de pe margini.

Se obţine un aluat moale si foarte elastic în acelaşi timp, care se lasă la rece. Se taie untul bucăţi şi se lasă la temperatura camerei.

Se scoate aluatul şi se întinde. Se lasă marginile libere, iar la mijloc se întinde untul. Se împa­chetează si se mai lasă la rece.

Se scoate, se întinde într-o foaie de un cm, care se taie şi se rulează în formă de croissant.

Se ung cu ou şi se coc la 150°C.

 

Croissante cu unt

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • croissant cu unt
  • croissant cu unt reteta
  • croasante cu unt
  • croissant reteta

2 comentarii

  1. un mic dejun perfect 🙂

  2. Nu ai specificat un timp de pastrare la frigider si nici de coacere… 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.