Croissante cu unt
PrinteazaCroissante cu unt din: drojdie, lapte, unt, sare, zahar, zahar vanilt, faina, unt si ou.
Ingrediente:
- 20 g drojdie
- 250 ml lapte
- 3 linguri unt topit
- o lingurita sare
- 4 linguri zahar
- 1-2 pliculete zahar vanilat
- 440 g faina
- 150 g unt
- ou pentru uns
Mod de preparare:
Se taie drojdia mărunt sau se fărâmiţează uşor cu degetele şi se amestecă cu laptele rece.
Se obţine o pastă cremoasă şi foarte fină. Se cerne făina între timp, se face o gaură la mijloc şi se pun sarea, maiaua, untul topit, zahărul si vanilia.
Se încorporează ingredientele luând făina de pe margini.
Se obţine un aluat moale si foarte elastic în acelaşi timp, care se lasă la rece. Se taie untul bucăţi şi se lasă la temperatura camerei.
Se scoate aluatul şi se întinde. Se lasă marginile libere, iar la mijloc se întinde untul. Se împachetează si se mai lasă la rece.
Se scoate, se întinde într-o foaie de un cm, care se taie şi se rulează în formă de croissant.
Se ung cu ou şi se coc la 150°C.
Croissante cu unt
Pofta buna!
Incoming search terms:
- croissant cu unt
- croissant cu unt reteta
- croasante cu unt
- croissant reteta
un mic dejun perfect 🙂
Nu ai specificat un timp de pastrare la frigider si nici de coacere… 🙂