Croque-madame

Printeaza

O reteta de creque madame din: broccoli, gougasse, usturoi, ulei de masline, mustar de dijon, ceapa, oua, sare si piper.

Ingrediente:Croque-madame

  • 250 g broccoli
  • 1 gougasse (sau chifle)
  • 4 catei de usturoi taiat in doua
  • 20 ml ulei de masline
  • 10 g mustar de Dijon
  • 6 cepe taiate pe lungime
  • 4 oua mari
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desparte broccoli în bucăţele şi opăreşte-le în apă fiartă timp de 1 minut. Scurge-le şi acoperă-le cu apă rece. încinge o tigaie. Taie pâinea fougasse pe jumătate, pe orizontală.

Freac-o apoi cu usturoi şi toarnă jumătate din ulei deasupra. Prăjeşte feliile de fougasse în tigaie 1 -2 minute pe fiecare parte până se rumenesc.

Intinde muştarul pe pâine. Căleşte cepele tăiate în restul de ulei. Lasă feliile de ceapă 2 minute pe fiecare parte. Păstrează la loc călduţ.

Căleşte broccoli în tigaie 3-4 minute, învârtindu-l din când în când. între timp, fierbe ochiurile în apă (depinde dacă le preferi moi sau tari), îndeasă cepele şi broccoli în fougasse.

Adaugă ouăle şi presară sare şi piper.

Croque-madame

Croque-madame

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.