Crostata cu piersici

Printeaza

Crostata cu piersici din: faina, unt, apa, piersici, zahar, seminte de dovleac, sare.

Ingrediente:Crostata_cu_piersici

  • 125 g făină
  • 115 g unt rece
  • 5 linguri cu apă rece
  • 2-4 piersici
  • 3-4 linguri cu zahăr brun
  • 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
  • seminţe de dovleac
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie untul cubuleţe şi dă-l la congelator zece minute. Cerne făina într-un castron, adaugă un praf de sare şi untul.

Amestecă repede cu o furculiţă (este bine s-o bagi şi pe ea la congelator înainte s-o foloseşti) până amestecul capătă consistenţa unui nisip.

Toarnă treptat apa foarte rece şi frământă repede până obţii un aluat (nu-l frământa mult, untul nu trebuie să se topească). Infoliază aluatul şi dă-l la rece măcar 45 de minute.

Întinde-l direct pe foaia de copt şi aşază-l în tavă. Dă din nou la rece, aproximativ 30 de minute, între timp, feliază piersicile şi presară deasupra o parte din zahărul brun şi vanilia.

Scoate tava din frigider, aşază piersicile şi ridică marginile aluatului deasupra fructelor, presând uşor.

Presară zahărul brun rămas, seminţele de dovleac şi dă la cuptor 40-45 de minute sau până când crostata cu piersici se rumeneşte.

Crostata cu piersici

Crostata_cu_piersici

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.