Crostata de mere verzi
PrinteazaCrostata de mere verzi din: faina, unt, zahar, ou, mere, zeama de lamaie, sare.
- 200 g făină
- 100 g unt
- 150 g zahăr
- 1 gălbenuş
- 4 mere verzi
- zeamă de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Pregăteşte aluatul dintr-un gălbenuş, 50 g zahăr, un praf de sare, 100 g unt. Frământă compoziţia şi lasă la rece vreo jumătate de oră. între timp, curăţă merele, scoate seminţele şi taie-le rondele.
Stropeşte-le cu zeama de lămâie şi amestecă-le cu restul de zahăr, întinde aluatul într-o formă, ridicând marginile, adaugă în buzunarul format compoziţia de mere şi dă tava la cuptorul încins vreo 40 de minute.
Lasă la răcit şi serveşte cu frişcă.
Pofta buna!