Crostata de mere verzi

Printeaza

Crostata de mere verzi din: faina, unt, zahar, ou, mere, zeama de lamaie, sare.

Ingrediente:Crostata de mere verzi

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 4 mere verzi
  • zeamă de lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Pregăteşte aluatul dintr-un gălbenuş, 50 g zahăr, un praf de sare, 100 g unt. Frământă compoziţia şi lasă la rece vreo jumătate de oră. între timp, curăţă merele, scoate seminţele şi taie-le rondele.

Stropeşte-le cu zeama de lămâie şi amestecă-le cu restul de zahăr, întinde aluatul într-o formă, ridicând marginile, adaugă în buzunarul format compoziţia de mere şi dă tava la cuptorul încins vreo 40 de minute.

Lasă la răcit şi serveşte cu frişcă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.