Crostini cu cockteil de creveţi
PrinteazaO reteta delicioasa de crostini cu cocktail de creveti din: avocado, zeama de lamaie, creveti, ulei de masline, ciabatta, frunze de salata, piper cayenne, maioneza, ketchup, coniac si sos tabasco.
- 2 avocado
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 300g de creveţi, fierţi şi decorticaţi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ciabatta mare, tăiată pe diagonală în 8 felii
- 8 frunze de salată tânără
- piper cayenne şi felii de lămâie, pentru servit
pentru sos:
- 6 linguri de maioneză
- 2 linguri de ketchup
- 2 linguriţe de coniac (opţional)
- câteva picături de sos Tabasco
Mod de preparare:
Pentru sos, se amestecă toate ingredientele într-un castron, se condimentează bine cu sare şi piper şi se pun deoparte. Dacă se prepară cu o zi înainte, se acoperă castronul şi se depozitează în frigider până va fi nevoie de el. Se curăţă avocado de coajă şi se taie în bucăţele, amestecându-le cu zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze.
Se amestecă creveţii cu jumătate din cantitatea de sos, se adaugă avocado şi se amestecă uşor. Se încinge o tigaie tip grătar. Pentru crostini, se unge cu un pic de ulei de măsline fiecare felie de ciabatta şi se ţine grătar 2 minute pe fiecare parte, până s-a rumenit.
Pentru servit, se întinde un pic de sos pe fiecare felie de pâine, se pune o frunză de salată deasupra şi se adaugă o lingură din amestecul de creveţi. Se presară cu un pic de piper cayenne şi se serveşte cu felii de lămâie.
Crostini cu cockteil de creveţi
Pofta buna!