Crostini cu cockteil de creveţi

Printeaza

O reteta delicioasa de crostini cu cocktail de creveti din: avocado, zeama de lamaie, creveti, ulei de masline, ciabatta, frunze de salata, piper cayenne, maioneza, ketchup, coniac si sos tabasco.

Ingrediente:Crostini cu cockteil de creveţi

  • 2 avocado
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 300g de creveţi, fierţi şi decorticaţi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ciabatta mare, tăiată pe diagonală în 8 felii
  • 8 frunze de salată tânără
  • piper cayenne şi felii de lămâie, pentru servit

pentru sos:

  • 6 linguri de maioneză
  • 2 linguri de ketchup
  • 2 linguriţe de coniac (opţional)
  • câteva picături de sos Tabasco

 

Mod de preparare:

Pentru sos, se amestecă toate ingredientele într-un castron, se condimentează bine cu sare şi piper şi se pun deoparte. Dacă se prepară cu o zi înainte, se acoperă castronul şi se depozitează în frigider până va fi nevoie de el. Se curăţă avocado de coajă şi se taie în bucăţele, amestecându-le cu zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze.

Se amestecă creveţii cu jumătate din cantitatea de sos, se adaugă avocado şi se amestecă uşor. Se încinge o tigaie tip grătar. Pentru crostini, se unge cu un pic de ulei de măsline fiecare felie de ciabatta şi se ţine grătar 2 minute pe fiecare parte, până s-a rumenit.

Pentru servit, se întinde un pic de sos pe fiecare felie de pâine, se pune o frunză de salată deasupra şi se adaugă o lingură din amestecul de creveţi. Se presară cu un pic de piper cayenne şi se serveşte cu felii de lămâie.

Crostini cu cockteil de creveţi

Crostini cu cockteil de creveţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.