Crostini cu friptura de vita
PrinteazaCrostini cu friptura de vita din: file de vita, ulei de masline, mustar, crema de branza, chives, sos de hran, branza cu mucegai, rucola, bagheta.
- 750g file de vită
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriţă de muştar pudră
- 300g cremă de brânză
- 2 linguri de chives, tocate fin
- 1 lingură cu vârf sos de hrean
- 250g de brânză cu mucegai albastru
- 70g de rucola
- 1 baghetă, tăiată pe diagonală
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Unge carnea cu ulei şi pudră de muştar, apoi asezonează. încinge o tigaie nonaderentă la flacără medie. Rumeneşte carnea timp de 2 minute, apoi dă-o la cuptor 10 minute pentru o friptură rare şi 12-15 minute pentru medium rare (ajustează timpul dacă muşchiul este prea gros sau prea subţire).
Scoate-l din cuptor, acoperă-l cu folie de aluminiu şi lasă-l să se răcească.
Combină crema de brânză cu chives şi pasta de hrean, apoi asezonează după gust. Păstrează amestecul la frigider până în momentul servirii.
Chiar înainte de a servi, aşază friptura pe un tocător sau un platou, împreună cu crema de brânză, rucola şi brânza cu mucegai albastru. Prăjeşte pâinea şi serveşte-o cât timp este caldă. Aşază pe feliile de pâine rucola, felii de friptură, bucăţi de brânză cu mucegai şi puţină cremă de brânză.
Crostini cu friptura de vita
Pofta buna!