Crostini cu pastrav somonat

Printeaza

Crostini cu pastrav somonat din: fileuri de pastrav somonat, salota, marar, lamaie, praz, morcvo, telina, fenicul, ienibahar, piper, boabe de mustar, paine, unt, creme fraiche, hrean.

Ingrediente:Crostini cu pastrav somonat

  • 2 fileuri de păstrăv somonat
  • 1 şalotă
  • 5 beţe de mărar zeama şi coaja rasă de la 1/2 de lămâie netratată
  • 2 linguri de praz tăiat fin
  • cate 1 lingură de morcov, fenicul, ţelină tăiate fin
  • 8 boabe de piper
  • 1 linguriţă de boabe de muştar
  • 5 boabe de ienibahar
  • 1 lingură de sare
  • 2 linguri de zahăr
  • 4 felii de pâine albă
  • 1-2 linguri de unt
  • 150 g creme fraîche
  • 2 linguriţe de hrean ras

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se aşează pe un platou de porţelan. Se curăţă şalota şi se taie cubuleţe. Se spală mărarul şi se usucă, apoi se toacă mărunt. Mărarul se amestecă cu şalota, zeama şi coaja de lămâie. Se adaugă legumele tăiate cubuleţe.

Mirodeniile boabe se zdrobesc împreună cu sarea şi cu zahărul într-un mojar şi se adaugă în amestecul de mai sus.

Amestecul se întinde uniform peste fileurile de peşte, apoi se acoperă peştele cu o folie, jar deasupra se aşează un fund de lemn. Se lasă la pătrunsîn frigidertimp de 2 zile.

Inainte de a servi peştele, pâinea albă se taie bucăţele. Acestea se rumenesc în unt într-o tigaie.

Fileurile de peşte se taie oblic în bucăţi mici.

Se amestecă hreanul cu creme fraîche. Crostiurile se ung cu crema de hrean, apoi se acoperă cu bucăţile de păstrăv şi se servesc.

 

Crostini cu pastrav somonat

Crostini cu pastrav somonat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.