Crostini cu sfecla rosie si branza
PrinteazaCrostini cu sfecla rosie si branza din: sfecla rosie, paine integrala, ulei de masline, usturoi, apa, otet de vin, branza cremoasa, sare si piper.
- 1 sfecla rosie
- 4 felii de paine integrala
- 2 linguri de ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de apa
- 1 lingura de otet de vin
- putina branza cremoasa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie tulpinile si frunzele sfeclei si pune-o apoi la copt intr-o folie de aluminiu la 350 de grade, pentru aproximativ 45 de minute. Pune apoi la cuptor si feliile de paine si lasa-le sa se rumeneasca timp de 14 minute.
Separat taie marunt tulpinile si frunzele sfeclei de zahar si caleste-le intr-o tigaie cu o lingura de ulei, apoi adauga usturoiul taiat marunt, apa si otetul si lasa-le sa fiarba putin pana se evapora apa, aproximativ 4-5 minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Pune sfecla de zahar si branza cremoasa intr-un blender si amesteca-le pana obtii un piure, apoi intinde cu o lingurita compozitia pe feliile de paine si adauga la final si sote-ul de verdeata. Crostini cu sfecla rosie se servesc simpli si reci, ca aperitiv.
Crostini cu sfecla rosie si branza
Pofta buna!