Crostini cu smochine şi somon afumat
PrinteazaO reteta de crostini cu smochine si somon afumat din: bagheta, smochine, somon afumat, lamaie verde, civeta si piper alb.
- 8 felii baghetă
- 3 smochine proaspete
- 80 g somon afumat
- 1 lămâie verde
- civetă (sau ceapă verde)
- piper alb
Mod de preparare:
Spală şi taie smochinele în felii groase, presară-le cu puţin piper şi dă-le deoparte. Prăjeşte feliile de pâine la cuptor, scoate-le pe un platou şi pune pe fiecare câte o felie de smochină.
Aşază deasupra o feliuţă foarte subţire de somon, presară piper alb măcinat şi decorează cu frunze de civetă sau de ceapă verde şi cu o bucată de lămâie. Serveşte acest preparat atât ca gustare, cât şi ca antreu.
Variante: O variantă mai tradiţională a acestei reţete este următoarea: căleşte în puţin ulei o ceapă mică tocată, adaugă un ardei gras curăţat de seminţe şi tăiat în cubuleţe şi sotează amestecul. Pune după aceea 2 morcovi tăiaţi în rondele, 2 dovlecei tăiaţi în cuburi mici, sare şi piper, după gust.
Când legumele sunt gata, adaugă 10 măsline negre fară sâmburi. Pune din această compoziţie pe feliile de pâine prăjită şi serveşte. Ai realizat în felul acesta o alternativă vegetariană a acestui preparat.
Crostini cu smochine şi somon afumat
Poftă bună!