Crostini cu vinete
PrinteazaCrostini cu vinete din: bagheta, vinete, cascaval, usturoi, ceapa, ulei, masline, capere, sare, piper, verdeata.
- 1 baghetă
- 2 vinete mici
- 150 g caşcaval
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă roşie
- 100 ml ulei
- 20 ml ulei de măsline
- 2 linguri de capere murate
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Taie vinetele în rondele. Dă-le prin sare şi piper. Prăjeşte-le în ulei incins maximum două minute. Scoate-le pe un şervet.
Feliază bagheta. Pregăteşte o pastă din usturoi şi ulei de măsline, cu care ungi feliile de pâine. Aşază pe fiecare o felie subtire de caşcaval, apoi câteva rondele de vânătă. Dă la cuptor până se topeşte caşcavalul şi se rumenesc rondelele de vânătă.
La servire, decorează cu capere, inele de ceapă roşie şi verdeată. Aceste aperitive merg de minune cu un sos picant din pulpă de roşii şi chili.
Crostini cu vinete
Pofta buna!