Crostini delicioase de crab

Printeaza

O reteta de crostini delicioase de crab din: carne de crab, frunze de fenicul, ardie iute, lamaie, ulei de masline extravirgin, ciabatta, sare de mare, piper, usturoi si maioneza.

Ingrediente:

  • 400 g carne de crab alba
  • 150 g carne de crab maro
  • o mana de frunze de fenicul, tocate marunt
  • un ardei iute rosu proaspat, curatat de seminte si taiat felii subtiri
  • o lamaie
  • ulei de masline extravirgin
  • 8 felii de ciabatta
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat

pentru sosul aioli:

  • un catel mic de usturoi curatat
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 4 linguri maioneza

 

Mod de preparare:

Puneţi toată carnea de crab într-un bol. Adăugaţi cea mai mare parte din frunzele de fenicul, ardeiul iute, puţină zeamă de lămâie, 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin şi amestecaţi. Gustaţi şi condimentaţi. Atenţie la combinaţia de arome — trebuie să se simtă aroma de fenicul şi gustul dulce de crab, cu zeamă de lămâie doar cât să învioreze totul.

Mie îmi place să gust şi să potrivesc aromele în ultimul moment înainte de servire, dar puteţi s-o faceţi şi cu 20 de minute înainte; mai devreme nu e bine, fiindcă zeama de lămâie va estompa dulceaţa cărnii de crab.

Preparaţi sosul aioli, zdrobind usturoiul şi sarea într-un mojar până când obţineţi o pastă. Adăugaţi o lingură de maioneză şi amestecaţi din nou. Incorporaţi amestecul în restul de maioneză.

Puneţi tigaia cu grătar la foc iute şi prăjiţi feliile de pâine ciabatta (le puteţi prăji şi în toaster). Repartizaţi carnea de crab pe feliile de pâine prăjită şi decoraţi-le cu sos aioli. Mâncaţi-le cu mâna sau serviţi-le pe farfurii mari, cu o salată de rucola şi fenicul, dacă doriţi o gustare mai consistentă.

Crostini delicioase de crab

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.