Crostini cu legume si busuioc

Printeaza

Crostini cu legume si busuioc din: pâine ciabatta, ulei de măsline, usturoi, sare de mare, ceapa, dovlecel, ardei gras rosu, rosii cherry, piper, busuioc, rozmarin.

 

Ingrediente:

  •  1 pâine ciabatta veche de-o zi
  •  6 linguri ulei de măsline
  •  2 căţei de usturoi
  •  sare de mare
  •  1 ceapă
  •  150 g dovlecei
  •  1 ardei gras roşu
  •  250 g roşii cherry (roşii şi galbene)
  •  piper pisat
  •  2 fire busuioc
  •  eventual rozmarin

Mod de preparare:

Pâinea ciabatta se taie felii şi se repartizează într-un sin­gur strat, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se coc în cuptorul încins la 180 °C, până ce se rumenesc.

Se amestecă 4 linguri de ulei de măsline cu usturoi pisat şi sare; se ung cu această compoziţie feliile de pâine.

Restul de ulei se toarnă într-o tigaie adâncă şi se căleşte ceapa tocată.

Se adaugă apoi dovleceii şi ardeiul gras tăiat cuburi şi se prăjesc împreună timp de 3-4 min.

Se adaugă apown tigaie roşiile tăiate cuburi şi se prăjesc împreună.

Se sărează, se piperează şi se presară frunze de busuioc şi rozmarin.

Se repartizează pe feliile de pâine prăjită şi se servesc imediat.

Crostini cu legume si busuioc

Crostini_cu_legume_si_busuioc

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.