Crostini Nicoise

Printeaza

Crostini Nicoise din: bagheta, ulei, ansoa, usturoi, ceapa, pasta de rosii, capere, fulgi de ardei iute, masline, parmezan, busuioc.

Ingrediente:Crostini Nicoise

  • 1 baghetă de 150g, tăiată în 24 de felii (mărunţeşte capetele într-un robot de bucătărie pentru a obţine un pesmet, apoi congelează-l)
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru turnat deasupra
  • 6 fileuri de anşoa în ulei de măsline, scurse
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1/2 ceapă roşie medie, tocată fin
  • 230g de roşii tocate, din conservă
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 25g de capere, scurse
  • 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute
  • 12 măsline negre fără sâmburi, scurse şi tăiate pe jumătate
  • 2 linguri de parmezan, ras fin frunze de busuioc mici, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Aşază feliile de pâine într-o tavă şi toarnă 1 lingură de ulei de măsline extravirgin, în fir subţire. Coace-le 5-8 minute sau până când devin crocante, având grijă să nu le arzi sau să se usuce prea tare.

Incinge uleiul de măsline rămas într-o tigaie nonaderentă şi găteşte f ileurile de anşoa, usturoiul şi ceapa 3-4 minute la flacără mică, amestecând pentru a fărâmiţa fileurile de anşoa. Adaugă roşiile tocate şi pasta de roşii, caperele şi fulgii de ardei iute şi găteşte totul la flacără mică 10-15 minute, amestecând regulat, până când sosul se îngroaşă. Lasă-l să se răcească 15 minute.

Când s-a răcit, întinde puţin sos pe fiecare felie de pâine şi aşază deasupra o jumătate de măslină. Presară parmezanul, apoi acoperă şi dă la frigider până la 24 de ore.

Incinge cuptorul la 200°C. Aşază crostini pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (sau două) şi coace-le 8 minute sau până când s-au încălzit. Pentru a servi, decorează cu busuioc şi toarnă deasupra puţin ulei de măsline în fir subţire.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.