Crostini Nicoise
PrinteazaCrostini Nicoise din: bagheta, ulei, ansoa, usturoi, ceapa, pasta de rosii, capere, fulgi de ardei iute, masline, parmezan, busuioc.
- 1 baghetă de 150g, tăiată în 24 de felii (mărunţeşte capetele într-un robot de bucătărie pentru a obţine un pesmet, apoi congelează-l)
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru turnat deasupra
- 6 fileuri de anşoa în ulei de măsline, scurse
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1/2 ceapă roşie medie, tocată fin
- 230g de roşii tocate, din conservă
- 2 linguri pastă de roşii
- 25g de capere, scurse
- 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute
- 12 măsline negre fără sâmburi, scurse şi tăiate pe jumătate
- 2 linguri de parmezan, ras fin frunze de busuioc mici, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Aşază feliile de pâine într-o tavă şi toarnă 1 lingură de ulei de măsline extravirgin, în fir subţire. Coace-le 5-8 minute sau până când devin crocante, având grijă să nu le arzi sau să se usuce prea tare.
Incinge uleiul de măsline rămas într-o tigaie nonaderentă şi găteşte f ileurile de anşoa, usturoiul şi ceapa 3-4 minute la flacără mică, amestecând pentru a fărâmiţa fileurile de anşoa. Adaugă roşiile tocate şi pasta de roşii, caperele şi fulgii de ardei iute şi găteşte totul la flacără mică 10-15 minute, amestecând regulat, până când sosul se îngroaşă. Lasă-l să se răcească 15 minute.
Când s-a răcit, întinde puţin sos pe fiecare felie de pâine şi aşază deasupra o jumătate de măslină. Presară parmezanul, apoi acoperă şi dă la frigider până la 24 de ore.
Incinge cuptorul la 200°C. Aşază crostini pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (sau două) şi coace-le 8 minute sau până când s-au încălzit. Pentru a servi, decorează cu busuioc şi toarnă deasupra puţin ulei de măsline în fir subţire.
Pofta buna!
Foarte, foarte buna reteta