Crostini cu varză, ton şi mozzarella

Printeaza

Crostini cu varză, ton şi mozzarella din: bagheta, fileuri de ton, masline negre fara samburi, mozzarella, varza, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper.

Ingrediente

  • 1/2 baghetă
  • 2 fileuri de ton în ulei
  • 2 linguri măsline negre fără sâmburi
  • 150 g mozzarella
  • 1/2 varză
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • oregano
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie bagheta în felii şi prăjeşte-le în cuptor. Toacă varza fideluţă şi înăbuş-o 10 minute într-o tigaie cu ulei de măsline şi 1 căţel de usturoi zdrobit, apoi condimentează cu sare şi piper, după gust.

Aşază câte 1 linguriţă de varză peste fiecare felie de pâi­ne prăjită şi pune deasupra o bucăţică de ton şi 1 măslină. Taie mozzarella în rondele şi pune câte o bu­cată deasupra peştelui. Aranjează feliile de pâine pe o tavă şi dă-le la cuptor 5 minute, apoi presară-le cu puţin oregano. Serveşte-le calde.

Variante:  Taie în cuburi o vânătă, toacă o ceapă mică şi înăbuş-o într-o cratiţă cu ulei. Adaugă vânătă, sare şi piper, după gust. Sotează totul, amestecând continuu. Pune cimbru şi lasă compoziţia să se odihnească puţin pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Curăţă un cartof fiert, adaugă legumele şi amestecă-le într-un mixer. Prăjeşte feliile de pâine în cuptor timp de 5 minute, la 180° C, şi serveşte-le cu crema de vinete. Poţi decora vinetele cu feliuţe subţiri de ardei gras, trecute prin mălai şi prăjite puţin în ulei de floarea-soarelui.

Crostini cu varză, ton şi mozzarella

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.