Crostini
PrinteazaCrostini este termenul italian pentru crutoane si denumeste niste felii de paine prajita. pe care se pun diferite ingrediente. Se servesc ca antreuri sau ca gustari la petreceri. Pentru a prepara crostini se poate folosi un numar infinit de combinafii de ingrediente, in functie de preferinte.
De regula, se ung cu diferite feluri de pate (spuma) in special cele facute din ficat de pasare bine asezonate cu salvie. Alte ingrediente sunt: ciupercile taiate feliute si calite, pestele sarat, tonul proaspat, pasta de ansoa, sunca de Parma, salamul si rosiile taiate marunt.
Variante mai putin obisnuite sunt: carnea de porc afumata si sarata, cu usturoi (agliata); splina de vitel cu capere, coniac si unt; caperele tocate cu samburi de pin si stafide; varza kale (cavolo nero) inmuiata, cu usturoi. Posibilitatile sunt nelimitate.
Ca baza pentru crostini se poate folosi orice fel de paine, dar sunt preferate sortimentele traditionale toscane, precum pane casalingo, o paine fara sare. Uneori painea este coapta special in tavite cu modele, asa ca poate sa aiba orice forma.
Crostini
Ingrediente:
- ulei de masline extravirgin, cat este nevoie
- 1 franzela italieneasca sau o bagheta frantuzeasca, taiata in felii de 1 cm grosime
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200°C. Ungeti cu o pensula feliile de paine cu ulei pe fiecare parte. Prajiti painea pe gratar sau in cuptor cam 10 minute, pana ce se rumeneste putin si devine usor crocanta. Nu este nevoie sa intoarceti feliile.
Crostini cu usturoi
Taiati un catel de usturoi si dupa ce ati prajit painea, frecati-o cu el. Sau zdrobiti cativa catei de usturoi si amestecati cu ulei de masline, apoi ungeti painea cu aceasta pasta.
Crostini
Pofta buna!