Crostino toscan
PrinteazaO reteta de Crostino toscan din: ficatei de pui, ceapa, fileuri de ansoa, capere, otet alb, supa, ulei de masline extravirgin, vin rosu, salvie, sare si piper.
- 300 g ficatei de pui
- 1 ceapa alba
- 5 fileuri de ansoa in ulei (conserva)
- 10-15 capere desarata
- 100 ml otet alb
- 300 ml supa
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- vin rosu
- salvie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală ficăţeii, pune-i într-un castron, toarnă peste ei oţetul amestecat cu puţină apă şi lasă-i să se marineze 10 minute, apoi spală-i şi zvântă-i. Toacă ceapa şi căleşte-o într-o cratiţă cu ulei încins, împreună cu câteva frunze de salvie. Adaugă ficăţeii, prăjeşte-i rapid şi stropeşte cu vin.
Lasă-i să fiarbă 2-3 minute, adaugă supa fierbinte, sărează şi piperează, după gust, apoi fierbe-i până când scade sosul. Pune totul în vasul blenderului, adaugă caperele şi fileurile de anşoa scurse bine şi mixează bine ingredientele, până când se omogenizează.
Lasă compoziţia să se odihnească 20 de minute, apoi adaugă încă puţină supă dacă este prea densă. Serveşte sosul pe felii de pâine prăjită.
Crostino toscan
Pofta buna!