Croute au fromage
PrinteazaCroute au fromage
Ingrediente:
- 4 felii de pâine albă sau de secară (pătrate)
- 50 ml vin alb sau cidru
- puţin lapte,
- 20 ml ulei
- 4 felii de jambon
- 4 felii de brânză (Gruyere, Emmentaler, L’Etivaz)
- 4 pere
- piper
- paprika
- facultativ: 4 ouă (ochiuri)
Mod de preparare:
Feliile de pâine se prăjesc pe ambele părţi în ulei, după care se pun într-o tavă pentru dat la cuptor. Se aşază pe fiecare felie de pâine jambonul, apoi feliile subţiri de pară, apoi brânza.
Se presară piper şi paprika, se stropesc cu vin (sau cidru) şi se dau la cuptor, până se topeşte brânza (atenţie!, nu trebuie să stea prea mult după ce începe să se topească, pentru că altfel brânza se va întări).
Facultativ, se poate pregăti câte un ou ochi, care se aşază peste fiecare felie, după ce brânza a început să se topească, şi se mai lasă împreună la cuptor 1-2 minute.
Croute au fromage
Pofta buna!