Cruditati cu salau

Printeaza

Cruditati cu salau cu: salata verde, ridichii, ceapa verde, castraveti, rosii, piper alb, ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie.

Ingrediente:

  • 400 g file de şalău
  • o salată verde
  • 2 legături ridichi
  • 3 fire ceapă verde
  • 1-2 castraveţi
  • 2 -3 roşii
  • sare
  • piper alb
  • ulei de măsline
  • oţet balsamic
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Cruditati cu salau: Se spală bucăţile de şalău în câteva ape, apoi se pun în apă cu sare şi se lasă să fiarbă aproxi­mativ 30 de minute. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă să se răcească.

Separat, se curăţă salata, ridi­chile, ceapa, castraveţii şi roşiile. Se spală în câteva ape şi se lasă să se scurgă.

Şalăul se desface bucăţi mici, se rup frunzele de salată, se taie ridichile şi ceapa, roşiile şi castraveţii şi se pun într-un bol. Se amestecă uşor să nu se înmoaie.

Intr-un bol, se prepară sosul din zeama de lămâie, oţetul aro­matic, uleiul de măsline, sarea şi piperul. Sosul se toarnă în salată şi se serveşte cu crutoane coapte cu aromă de usturoi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.