Salată de ardei copți cu branza feta din: ardei copti, ceapa rosie, castravete, branza feta, masline negre, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, oregano. Ingrediente: 3 ardei copți (roșii, galbeni sau verzi) 1 ceapă roșie mică, tăiată julienne 1 castravete mare, tăiat cubulețe 200 g brânză feta, sfărâmată 10-12 măsline negre, fără sâmburi […]
Cruditati cu sos de sardele
PrinteazaCruditati cu sos de sardele din: morcovi, gulii, mar, lamaie, castraveti, rosii, sardele, ulei, smantana, otet, frunze de busuioc, sare.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 2 gulii
- 1 mar
- 1/2 lamaie
- 2-3 castraveti
- 3-4 rosii
- 1 conserva de sardele
- 2-3 linguri cu ulei
- 1 pahar cu smantana
- 1 lingura cu otet
- 6-8 frunze de busuioc
- sare
Mod de preparare:
Cruditati cu sos de sardele: Spalati legumele si marul, curatati de coaja si treceti pe razatoarea mare. Sarati usor, amestecati si stropiti cu zeama de lamaie.
Lasati deoparte. Spalati rosiile si taiati romburi. Scurgeti sardelele de ulei, curatati de oase, spalati cu apa calduta.
Puneti uleiul intr-o cratita mica, lasati sa se incalzeasca, adaugati sardelele si 1 lingura cu otet. Lasati sa fiarba 2-3 minute.
Stingeti focul, faramati sardelele cu furculita, omogenizati, puneti smantana in pahar, turnati peste legume sos de sardele, serviti cu paine prajita.
Pofta buna!
Midii cu sos de vin din: midii, usturoi, ulei de masline, vin alb sec, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper. Acest fel de mâncare este perfect pentru o cină specială sau o ocazie festivă, fiind apreciat de iubitorii de fructe de mare. Ingrediente: 1 kg midii proaspete 2 căței de usturoi, tocați mărunt 1 […]