Crudites – Cruditati – Legume proaspete, vitamine multe

Printeaza

CruditesAceasta denumire deriva din termenul frantuzesc cru, care inseamna crud si se refera la un aperitiv dintre cele mai simple si mai apetisante.

Pentru a-l prepara va trebuie doar cateva legume proaspete si cateva sosuri foarte gustoase.

Crudites se poate manca in aer liber sau se poate servi ca aperitiv la inceputul unui pranz sau al unei cine. Nu este doar un fel de mancare foarte sanatos, ci si usor de pregatit, fiind foarte potrivit si pentru picnicuri.

Legumele trebuie taiate pe cat posibil sub forma unor fasii nu prea subtiri de lungime medie.

Foarte buni sunt morcovii, tulpinile de telina, castravetii, ardeii si ceapa verde, dar pentru crudites se pot folosi si rosii mai mici, din acelea carnoase si lunguiete, precum si ridichi intregi, bucatele de fenicul si chiar diferite ciuperci.

Legumele nu trebuie toate sa fie crude; se pot folosi si cateva fire de sparanghel oparit.

Buchetele de broccoli fiert in aburi sau stiuleti fragezi de porumb – insa scestea trebuie lasate sa se raceasca.

Sosurile care se servesc alaturi de aceste cruditati sunt si ele foarte variate, de la unele simple, precum maioneza, branza cremoasa cu usturoi sau smantana amestecata cu arpagic tocat marunt, pans la un sos cocktail mai elaborat, precum Thousand Island, un sos hummus si chiar avocado pasat cu suc de lamaie.

Crudites

Crudites

Crudites

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Salata de cruditati cu feta

Salata de cruditati cu feta

Salata de cruditati cu feta din: salata verde, castravete, rosii, ardei gras, ceapa rosie, usturoi lamaie, sare, piper, ulei de masline, menta, patrunjel, sumac, branza feta, masline. Ingrediente:  1 salata verde 1/2 castravete 2 roșii 1/4 ardei gras verde 1/4 ardei gras roșu 1/2 ceapa rosie 1 cățel de usturoi sucul de la 1 lamaie 1 […]

Salata de cruditati aromata

Salata de cruditati aromata din: telina, morcovi, mar, nuca, ou, faina, mustar, ulei, cascaval, lamaie. Ingrediente: 1 ţelină 3 morcovi 1 măr mare 100 g nucă Pentru maioneza: 1 gălbenuş crud 6 linguriţe cu făină 6-8 linguriţe cu ulei de măsline 1/2 lămâie 100 g caşcaval 2 linguri cu muştar 3 linguri cu smântână sare […]

Salata de cruditati cu feta

Salata de cruditati si miere

Salata de cruditati si miere din: telina, mere, gogosar murat, ceapa, sare, patrunjel, oua, ulei, mustar. Ingrediente: 1 ţelină mare 2 mere acrişoare 1 gogoşar murat 1/2 ceapă sare 2-3 tije de pătrunjel verde sau mărar 2 ouă fierte tari 1 cană cu ulei 2 linguri cu muştar 1 lămâie   Mod de preparare: Curăţeaţi […]

 

Rosii si castraveti cu umplutura de macrou afumat

Rosii umplute cu cruditati

Rosii umplute cu cruditati din: rosii, ceapa, malsine, telemea, otet, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 6 roşii mijlocii 6 fire de ceapă verde 20 de măsline fără sâmburi 200 g brânză telemea de oaie sau de capră 2 linguri cu oţet de mere 3 linguri cu ulei 1 linguriţă cu busuioc tocat sare piper 2 […]

Ameste de cruditati la drum

Amestec de cruditati la drum

Amestec de cruditati la drum din: crupe de hrisca, migdale, seminte de covleac, miere sau sirop de agave, praf de roscova, scortisoara, fructe deshidratate. Ingrediente: trei sferturi de ceaşcă de crupe de hrişcă deshidratate o ceaşcă de migdale o ceaşcă de seminţe de dovleac verde trei linguri de miere sau sirop de agave o lingură […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.