Salata de cruditati cu feta din: salata verde, castravete, rosii, ardei gras, ceapa rosie, usturoi lamaie, sare, piper, ulei de masline, menta, patrunjel, sumac, branza feta, masline. Ingrediente: 1 salata verde 1/2 castravete 2 roșii 1/4 ardei gras verde 1/4 ardei gras roșu 1/2 ceapa rosie 1 cățel de usturoi sucul de la 1 lamaie 1 […]
Crudites – Cruditati – Legume proaspete, vitamine multe
PrinteazaAceasta denumire deriva din termenul frantuzesc cru, care inseamna crud si se refera la un aperitiv dintre cele mai simple si mai apetisante.
Pentru a-l prepara va trebuie doar cateva legume proaspete si cateva sosuri foarte gustoase.
Crudites se poate manca in aer liber sau se poate servi ca aperitiv la inceputul unui pranz sau al unei cine. Nu este doar un fel de mancare foarte sanatos, ci si usor de pregatit, fiind foarte potrivit si pentru picnicuri.
Legumele trebuie taiate pe cat posibil sub forma unor fasii nu prea subtiri de lungime medie.
Foarte buni sunt morcovii, tulpinile de telina, castravetii, ardeii si ceapa verde, dar pentru crudites se pot folosi si rosii mai mici, din acelea carnoase si lunguiete, precum si ridichi intregi, bucatele de fenicul si chiar diferite ciuperci.
Legumele nu trebuie toate sa fie crude; se pot folosi si cateva fire de sparanghel oparit.
Buchetele de broccoli fiert in aburi sau stiuleti fragezi de porumb – insa scestea trebuie lasate sa se raceasca.
Sosurile care se servesc alaturi de aceste cruditati sunt si ele foarte variate, de la unele simple, precum maioneza, branza cremoasa cu usturoi sau smantana amestecata cu arpagic tocat marunt, pans la un sos cocktail mai elaborat, precum Thousand Island, un sos hummus si chiar avocado pasat cu suc de lamaie.
Crudites
Pofta buna!
poate iti place si:
Salata de cruditati aromata
Salata de cruditati aromata din: telina, morcovi, mar, nuca, ou, faina, mustar, ulei, cascaval, lamaie. Ingrediente: 1 ţelină 3 morcovi 1 măr mare 100 g nucă Pentru maioneza: 1 gălbenuş crud 6 linguriţe cu făină 6-8 linguriţe cu ulei de măsline 1/2 lămâie 100 g caşcaval 2 linguri cu muştar 3 linguri cu smântână sare […]
Salata de cruditati si miere
Salata de cruditati si miere din: telina, mere, gogosar murat, ceapa, sare, patrunjel, oua, ulei, mustar. Ingrediente: 1 ţelină mare 2 mere acrişoare 1 gogoşar murat 1/2 ceapă sare 2-3 tije de pătrunjel verde sau mărar 2 ouă fierte tari 1 cană cu ulei 2 linguri cu muştar 1 lămâie Mod de preparare: Curăţeaţi […]
Rosii umplute cu cruditati
Rosii umplute cu cruditati din: rosii, ceapa, malsine, telemea, otet, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 6 roşii mijlocii 6 fire de ceapă verde 20 de măsline fără sâmburi 200 g brânză telemea de oaie sau de capră 2 linguri cu oţet de mere 3 linguri cu ulei 1 linguriţă cu busuioc tocat sare piper 2 […]
Amestec de cruditati la drum
Amestec de cruditati la drum din: crupe de hrisca, migdale, seminte de covleac, miere sau sirop de agave, praf de roscova, scortisoara, fructe deshidratate. Ingrediente: trei sferturi de ceaşcă de crupe de hrişcă deshidratate o ceaşcă de migdale o ceaşcă de seminţe de dovleac verde trei linguri de miere sau sirop de agave o lingură […]
Pofta buna!