Crumble cu capsuni

Printeaza

Crumble cu capsuni din: capsuni, zahar, faina, fulgi de ovăz, unt, vanilie.

Ingrediente:Crumble cu capsuni

  • 300 g căpşuni
  • zahăr brun
  • 100 g făină
  • 25 g fulgi de ovăz
  • 75 g zahăr brun
  • 90 g unt, topit uşor
  • 1 linguriţă extract natural de vanilie

 

Mod de preparare:

In vase de ceramică rezistente la temperaturi înalte (tip Ramekin) se repartizează 300 g căpşuni tăiate bucăţi. Ele trebuie umplute cam 75% cu fructe. Deasupra se presară câte o linguriţă de zahăr brun.

Se amestecă 100 g făină cu 25 g fulgi de ovăz, 75 g zahăr brun, 90 g unt, topit uşor, şi 1 linguriţă extract natural de vanilie; rezultă un aluat sfărâmicios.

Se împarte în patru părţi şi se presară peste căpşuni.

Vasele se pun într-o tavă si se dau la cuptor, la 180°, 25 minute. Desertul va fi uşor crocant la exterior şi moale şi parfumat în interior. Pentru servire puteţi folosi câte o lingură de mascarpone sau chiar îngheţată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.