Crumble cu capsuni
PrinteazaCrumble cu capsuni din: capsuni, zahar, faina, fulgi de ovăz, unt, vanilie.
- 300 g căpşuni
- zahăr brun
- 100 g făină
- 25 g fulgi de ovăz
- 75 g zahăr brun
- 90 g unt, topit uşor
- 1 linguriţă extract natural de vanilie
Mod de preparare:
In vase de ceramică rezistente la temperaturi înalte (tip Ramekin) se repartizează 300 g căpşuni tăiate bucăţi. Ele trebuie umplute cam 75% cu fructe. Deasupra se presară câte o linguriţă de zahăr brun.
Se amestecă 100 g făină cu 25 g fulgi de ovăz, 75 g zahăr brun, 90 g unt, topit uşor, şi 1 linguriţă extract natural de vanilie; rezultă un aluat sfărâmicios.
Se împarte în patru părţi şi se presară peste căpşuni.
Vasele se pun într-o tavă si se dau la cuptor, la 180°, 25 minute. Desertul va fi uşor crocant la exterior şi moale şi parfumat în interior. Pentru servire puteţi folosi câte o lingură de mascarpone sau chiar îngheţată.
Pofta buna!