Crumble cu piersici şi afine
PrinteazaO reteta de crumble cu piersici si afine din: faina, zahar, migdale, unt, afine, piersici, scortisoara si pudra de ghimbir.
- 100 g făină
- 100 g zahăr
- 50 g migdale măcinate
- 100 g unt
- 150 g afine
- 4 piersici
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1/2 linguriţă pudră de ghimbir
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 190 °C. Se frământă un aluat sfărâmicios din făină, zahăr, migdale şi cubuleţe de unt. Se crestează piersicile şi se opăresc în apă clocotită; se trec prin jet de apă rece şi se decojesc.
Se taie fructele în două, se golesc de sâmburi şi se taie bucăţi. Se amestecă împreună cu afinele şi se condimentează cu scorţişoară şi ghimbir. Se repartizează în 4 forme mici (cca 250 ml) termorezistente şi se repartizează deasupra fulgii de aluat; se coc la cuptor cca 25 min.
Crumble cu piersici şi afine
Pofta buna!