Crumble cu piersici şi afine

Printeaza

O reteta de crumble cu piersici si afine din: faina, zahar, migdale, unt, afine, piersici, scortisoara si pudra de ghimbir.

Ingrediente:Crumble cu piersici şi afine

  • 100 g făină
  • 100 g zahăr
  • 50 g migdale măcinate
  • 100 g unt
  • 150 g afine
  • 4 piersici
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1/2 linguriţă pudră de ghimbir

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190 °C. Se frământă un aluat sfărâmicios din făină, zahăr, migdale şi cubuleţe de unt. Se crestează piersicile şi se opăresc în apă clocotită; se trec prin jet de apă rece şi se decojesc.

Se taie fructele în două, se golesc de sâmburi şi se taie bucăţi. Se amestecă împreună cu afinele şi se condimentează cu scorţişoară şi ghimbir. Se reparti­zează în 4 forme mici (cca 250 ml) termorezistente şi se repartizează deasupra fulgii de aluat; se coc la cuptor cca 25 min.

Crumble cu piersici şi afine

Crumble cu piersici şi afine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.