Crumble cu piersici si alune
PrinteazaCrumble cu piersici si alune din: faina, alune, scortisoara, zahar, unt, piersici.
- 250 g făină
- 200 g alune măcinate
- 1 linguriţă cu scorţişoară măcinată
- 150 g zahăr
- 300 g unt
- un praf de sare
- 6-8 piersici, decojite şi tăiate în jumătate
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 180°C. Unge cu unt o tavă de 25×35 cm.
Mixează într-un blender sau amestecă cu mâna făina, alunele, scorţişoara, untul şi sarea. Presează 2/3 din compoziţie la baza tăvii. Aranjează piersicile deasupra şi acoperă cu restul de crumble. Coace aproximativ 40 de minute.
Lasă sa se răcească în tavă, apoi taie prăjitura în felii.
Pofta buna!