Crumble cu rubarbă şi cireşe
PrinteazaO reteta delicioasa de crumble cu rubarba si cirese din: rubarba, cirese, faina, unt, zahar, biscuiti si esenta de vanilie.
- 4 tije de rubarbă
- 250g de cireşe
- 50g de făină
- 75 g de unt
- 50 g de zahăr
- 50 g de biscuiţi condimentaţi (sau turtă dulce)
- 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Se curăţă rubarba şi se taie în bucăţi de l-2cm lungime. Se scot sâmburii cireşelor şi se lasă fructele la scurs într-o sită. Se unge cu unt o formă termorezistentă, se presară fructele într-un strat uniform.
Se mărunţesc la robot biscuiţii. Se amestecă untul la temperatura camerei cu esenţa de vanilie, zahărul, făina şi biscuiţii mărunţiţi.
Aluatul astfel obţinut se înveleşte într-o folie alimentară şi se ţine 15 minute la frigider. Se scoate aluatul şi se rade pe ochiurile mari ale râzătoarei, apoi se presară peste fructele din vas. Se introduce vasul la cuptor la 170° C timp de 40-45 de minute, până se rumeneşte deasupra.
Se serveşte cald cu o cupă de îngheţată alături sau de frişcă proaspătă.
Crumble cu rubarbă şi cireşe
Pofta buna!
Un desert delicios. Imi place de mor