Crumble de cirese
PrinteazaCrumble de cirese din: cirese, zahar, esenta de rom, amidon, faina, unt, cocos, zahar brun, musli, nuca, scortisoara, unt.
- 500-600 g cirese
- 3 linguri zahar
- 1 fiola esenta de rom
- 1 lingura amidon
pentru aluat:
- 50 g faina
- 80 g unt
- 1 lingura cocos
- 3 linguri zahar brun
- 2 linguri musli
- 2 linguri nuca maruntita
- scortisoara fin macinata
- 50 g unt pentru uns formele
Mod de preparare:
Tapetezi cu unt formele individuale pentru brioşe sau vasul de Jena. Speli cireşele, le cureţi de codiţe şi de sâmburi şi le amesteci împreună cu zahărul, aroma şi amidonul.
Pentru aluat, amesteci făina cernută cu untul moale, zahărul brun, muşii, scorţişoara, nuca măruntită si nuca de cocos.
Repartizezi cireşele în formele pentru brioşe sau le presari în strat uniform în vasul de Jena. Le acoperi cu aluatul şi introduci vasele ori vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute, până când aluatul se rumeneşte uşor.
Le serveşti după ce s-au răcit, simple sau decorate cu globuri de îngheţată.
Crumble de cirese
Pofta buna!