Crumble de mere
PrinteazaCrumble de mere din: mere, zahar, faina, unt, fulgi de ovaz, smantana, mascarpone sau crema de vanilie.
Pentru umplutura:
- 550 g de mere (3 mere medii)
- coaja şi cotorul îndepărtate, feliate subţire
- 2 linguri de zahăr
Pentru crumble:
- 175 g de făină
- 100 g de zahăr
- 100 g de unt rece
- 1 lingură fulgi de ovăz
- 1 lingură de zahăr brun
- smântână pentru frişcă
- brânză mascarpone sau cremă de vanilie, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190°C. Amestecă merele cu zahărul, pune-le într-o tavă rotundă şi nivelează-le cu mâna pentru a forma o bază netedă pentru crumble.
Pune făina şi zahărul într-un bol, împreună cu un praf de sare. Taie untul şi freacă-l între degete, până când amestecul capătă o textură nisipoasă. Agită uşor bolul – astfel bucăţile mari se vor ridica la suprafaţă; fărâmiţează-le.
Pune amestecul de crumble deasupra merelor, în centru, apoi distribuie-l uniform cu o furculiţă pe toată suprafaţa. Bate-l uşor cu dosul furculiţei pentru ca amestecul să se lege uşor şi să devină crocant, apoi trasează linii decorative cu furculiţa. Presară deasupra fulgii de ovăz şi zahărul brun.
Pune forma într-o tavă şi coace crumble-ul 35-40 de minute, până când devine auriu la suprafaţă, iar merele sunt foarte fragede când le străpungi cu un cuţit mic, ascuţit.
Lasă-l să se răcească 10 minute înainte de a-l servi cu smântână pentru frişcă, brânză mascarpone sau cremă de vanilie.
Crumble de mere
Pofta buna!