Crumble de mere si pere cu scortisoara si vanilie

Printeaza

Crumble de mere si pere cu scortisoara si vanilie din: apa, zahar, pesmet, faina, unt, zahar brun, scortisoara, pere, mere, baton de vanilie.

Ingrediente:Crumble_de_mere_si_pere_cu_scortisoara_si_vanilie

  • 60 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 100 g pesmet
  • 100 g făină
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr brun
  • 30 g scorțișoară
  • 8-10 pere
  • 5 mere
  • 1 baton de vanilie

 

Mod de preparare:

Se curăță fructele și se taie cubulețe. Se pune la fiert apa cu zahărul și cu batonul de vanilie despicat în două, pe lung. Se pun cubulețele de pere la fiert până când se înmoaie.

Se unge o formă cu unt, se pun merele și perele scurse de zeamă.

Se încinge cuptorul la 180⁰C. Se prepară topping-ul de pesmet. Se amestecă cu mâna făina, pesmetul, zahărul brun și untul până când aluatul capătă aspectul unor firimituri.

Se presară peste fructe și se dă forma la cuptor pentru 40 minute la foc moderat.

Se servește fierbinte cu înghețată.

Crumble de mere si pere cu scortisoara si vanilie

Crumble_de_mere_si_pere_cu_scortisoara_si_vanilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.