Crumble de mere si pere cu scortisoara si vanilie
PrinteazaCrumble de mere si pere cu scortisoara si vanilie din: apa, zahar, pesmet, faina, unt, zahar brun, scortisoara, pere, mere, baton de vanilie.
- 60 ml apă
- 100 g zahăr
- 100 g pesmet
- 100 g făină
- 100 g unt
- 50 g zahăr brun
- 30 g scorțișoară
- 8-10 pere
- 5 mere
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare:
Se curăță fructele și se taie cubulețe. Se pune la fiert apa cu zahărul și cu batonul de vanilie despicat în două, pe lung. Se pun cubulețele de pere la fiert până când se înmoaie.
Se unge o formă cu unt, se pun merele și perele scurse de zeamă.
Se încinge cuptorul la 180⁰C. Se prepară topping-ul de pesmet. Se amestecă cu mâna făina, pesmetul, zahărul brun și untul până când aluatul capătă aspectul unor firimituri.
Se presară peste fructe și se dă forma la cuptor pentru 40 minute la foc moderat.
Se servește fierbinte cu înghețată.
Crumble de mere si pere cu scortisoara si vanilie
Pofta buna!