Crumble de mure la borcan
PrinteazaCrumble de mure la borcan: mure, zahar, caoja de lamaie, faina, praf de copt, sare, unt, ou, topioca, scortisoara.
- 500 g de mure
- 50 g de zahăr
- 1 lingură de coajă de lămâie
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 60 g de făină
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 praf de sare
- 2 linguri de unt, rece
- 2 linguri de lapte
- 1 ou mic
- 1 lingură de tapioca sau amidonl
- praf de scorţişoară
Mod de preparare:
Amestecă uşor murele cu zahărul, zeama şi coaja de lămâie, tapioca şi scorţişoara şi lasă-le să stea până pregăteşti restul.
Inălzeşte cuptorul la 180C. Amestecă într-un bol făina, zahărul, praful de copt şi sarea.
Adaugă untul rece în cubuleţe mici şi integrează-l cu un aparat special pentru aluaturi fragede sau cu o furculiţă până când aluatul căpătă un aspect nisipos.
Separat, bate uşor oul cu laptele.
Adaugi amestecul de ou cu lapte peste aluat si omogenizeaza foarte usor, cat sa se umezeasca.
Nu amesteca prea mult. Imparte murele in trei borcane mari, curate si pune deasupra cate o lingura mare de aluat.
Pune borcanele pe o tava si da-le la cuptor 25 de minute, pana cand aluatul incepe sa se rumeneasca.
Lasa sa se raceasca in tava si serveste cald.
Crumble de mure la borcan
Pofta buna!