Crumble de pere
PrinteazaO reteta delicioasa de crumble de pere din: pere, apa, zahar, zahar brun, scortisoara, baton de vanilie, pesmet, faina si unt.
- 8-10 pere
- 60 ml apa
- 100 g zahar
- 50 g zahar brun
- 30 g scortisoara
- 1 baton de vanilie
- 100 g pesmet
- 100 g faina
- 100 g unt
Mod de preparare:
Se curata perele si se taie cubuletele. Se pun la fiert apa cu zaharul si cu batonul de vanilie despicat in doua, pe lung. Cubuletele de pere se pun la fiert pana cand se inmoaie.
Se unge o forma cu unt, se pun perele scurse de zeama.
Se incinge cuptorul la 180 C. Se prepara topping-ul de pesmet. Se amesteca cu mana faina, pesmetul, zaharul brun si untul pana cand aluatul capata aspectul unor firimituri.
Se presara peste pere si se da forma la cuptor pentru 40 de minute, la foc moderat. Se serveste fierbinte cu inghetata.
Crumble de pere
Pofta buna!