Crumble de pere

Printeaza

O reteta delicioasa de crumble de pere din: pere, apa, zahar, zahar brun, scortisoara, baton de vanilie, pesmet, faina si unt.

Ingrediente:Crumble de pere

  • 8-10 pere
  • 60 ml apa
  • 100 g zahar
  • 50 g zahar brun
  • 30 g scortisoara
  • 1 baton de vanilie
  • 100 g pesmet
  • 100 g faina
  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

Se curata perele si se taie cubuletele. Se pun la fiert apa cu zaharul si cu batonul de vanilie despicat in doua, pe lung. Cubuletele de pere se pun la fiert pana cand se inmoaie.

Se unge o forma cu unt, se pun perele scurse de zeama.

Se incinge cuptorul la 180 C. Se prepara topping-ul de pesmet. Se amesteca cu mana faina, pesmetul, zaharul brun si untul pana cand aluatul capata aspectul unor firimituri.

Se presara peste pere si se da forma la cuptor pentru 40 de minute, la foc moderat. Se serveste fierbinte cu inghetata.

Crumble de pere

Crumble de pere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.