Crumble cu prune condimentate şi mure
PrinteazaO reteta delicioasa de Crumble cu prune condimentate şi mure din: faina, unt, zahar brun, ovaz, crema de vanilie, prune, faina, anason, scortisoara, extract de vanilie, zeama de lamaie si mure.
- 140 g de faina
- 140 g de unt, taiat in cuburi mici
- 85 g de zahar brun
- 50 g fulgi de ovaz
- crema de vanilie, pentru servit
- pentru fructe:
- 1 kg prune coapte (aproximativ 14 bucati), taiate in jumatate
- 1 lingura de zahar brun
- 1 lingura de faina
- 2 stele de anason
- 1 lingurita de scortisoara macinata
- 1 lingurita extract de vanilie
- zeama de la 1/2 lamaie
- 300 g mure
Mod de preparare:
Mai intai pregateste toppingul pentru crumble. Pune faina si untul intr-un robot de bucatarie si mixeaza pana obtii textura unui nisip umed. Transfera intr-un bol si adauga zaharul si fulgii de ovaz.
Stropeste compozitia cu 2 linguri de apa rece, apoi amesteca totul cu ajutorul unei furculite, pana ce compozitia capata un aspect faramicios. Lasa la racit pana o vei folosi.
Incinge cuptorul la 200C/gaz6. Pune toate fructele cu exceptia murelor, intr-un vas termorezistent. Adauga 50 ml de apa, acopera cu folie si da la cuptor 1 ora. Indeparteaza folia, presara anasonul, murele si compozitia de crumble si mai lasa la cuptor inca 25-30 de minute, pana cand suprafata devine aurioe. Serveste fierbinte cu crema de vanilie.
Crumble cu prune condimentate şi mure
Pofta buna!