Sunca fiarta cu crumpi si sos din: ciolane de sunca, morcovi, patrunjel, ceapa, pastarnac, telina, gulie, cartofi, untura de porc, marar, faina, conopida, smantana, lapte, taitei, sare, piper, condiment. Ingrediente: 2 ciolane de şuncă afumată 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe 1 pastărnac 1 ţelină mică 1 gulie 1 kg cartofi 3 linguri […]
Crumpi asezati
PrinteazaCrumpi asezati din: cartofi, carnat afumat, oua, unt, pesmet, untura, smantana.
- 1 kg cartofi fierţi în coajă
- 250-500 g cârnat afumat (nu foarte uscat)
- 3-5 ouă fierte
- 1 lingură de unt
- 3 linguri de pesmet
- untură pentru uns
- 200 g de smântână
Mod de preparare:
Curăţă cartofii, taie-i rondele, aşază-i într-o tavă unsă cu untură şi tapetată cu pesmet.
Pune un rând de rondele de cartofi, apoi altul de rondele de cârnat, rondele de ou fiert şi iarăşi cartofi, cârnat, ou, până se termină ingredientele.
Ultimul rând să fie de cartofi. Toarnă 200 g de smântână (sau după preferinţă).
Presară restul de pesmet, pune deasupra bucăţele de unt şi dă la cuptor până la rumenire.
Crumpi asezati
Pofta buna!
poate iti place si:
Sunca de Praga fiarta in zeama de varza
Sunca de Praga fiarta in zeama de varza din: zeama de varza, sunca de porc afumata, dafin. Ingrediente: 4l zeamă de varză limpede 1-2 bucăţi de şuncă de porc afumată dafin Mod de preparare: Razi şunca de fum, o pui la fiert în zeamă de varză caldă, adaugi dafin şi […]
Pofta buna!